Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΑΝΗΣ




από τον Άρη Κουσίδη Πασπαλά

Υλικά

- σύγγλινο Μάνης
- κρεμμύδι μπόλικο
- σκόρδο
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- πιπεριές πράσινες κομματιαστές 
- πιπεριές Φλωρίνης
- πελτές
- κρασί
- λάδι
- ζάχαρη
- κύμινο
- κόλιαντρο
- κάρυ
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
δάφνη ένα φύλλο


Εκτέλεση

Κόβω τα λαχανικά.
Κόβω το σύγγλινο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και τσιγαρίζω τα λαχανικά μου εκτός του σκόρδου που το βάζω τελευταία για να διατηρηθεί η έντονη μυρωδια του.
Προσθέτω το σύγγλινο τον πελτέ την ζάχαρη και  σβήνω με το κρασί.
Προσθέτω το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αφήνω να βράση για κανενα 15 λεπτο.


 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου