Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- Σπιτικό φύλλο η αγοράζουμε έτοιμο χωριάτικο
- 5 μεγάλα πράσα κομμένα σε  λεπτές ροδέλες
- 1 κολοκύθι
- 1 φλ καφέ ρύζι γλασέ
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο και αυτό σε  ροδέλες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
-  2 μεγάλες κουταλιές πάπρικα γλυκιά.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λάδι ,όλα μαζί τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν και να μην έχουν καθόλου υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Στρώνουμε σε ταψί 2 φύλλα πρώτα κάτω και βάζουμε μέσα την γέμιση.
Συνεχίζουμε ένα προς ένα να στρώνουμε τα φύλλα αφού τα λαδώσουμε ελάχιστα.
Σε προθερμασμένο φούρνο 
200ο ψήνουμε μέχρι να ροδίσει πολύ καλά.
Εγώ εδώ έκανα στριφτή και έγινε ωραιότατη!
(ευτυχώς έμεινε και για αύριο)
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου