Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ




από την Kyriaki Tomtsikioti

Υλικά
- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (ανάλογα με την πιατέλα )
- 1 κρέμα Γιώτης κακάο 
- 1 κρέμα μιλφέιγ (την προηγούμενη φορά βάλαμε κρέμα ζαχαροπλαστικής)
-  το ανάλογο γάλα για τις κρέμες βέβαια!

Εκτέλεση
Αφού κάνουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, στρώνουμε τα μπισκότα κ όπως είναι καυτή η κρέμα Γιώτης τα περιχύνουμε. Βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα κ αδειάζουμε την υπόλοιπη. Ολοκληρώνουμε το έργον αφού αδειάζουμε την άσπρη κρέμα!!! Τόσο απλά!!!! 
Άμα θέτε βάζετε κ λίγη τρούφα από πάνω, έτσι για ντεκόρ αδερφέ!!!! Εμείς βαριόμασταν να πάμε σου-μου!!!

Πάντως είναι τέλειο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου