Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ


από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ελευθεραί «Kαλλιγεύσις»

Υλικά
- 300 γρ. τραχανά γλυκό
- 8 ντομάτες ώριμες μεγάλες ή 4 ντομάτες και 4 πιπεριές.
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.
- 150 γρ. φέτα.
- λίγο δυόσμο.
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο).
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
«Ανοίγουμε» τις ντομάτες, κόβουμε το καπάκι (κορυφή), αφαιρούμε την ψίχα τους και την κρατάμε χωριστά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τραχανά, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι το τυρί χοντροκομμένο με το χέρι και την ψίχα της ντομάτας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε μείγμα.
Κατόπιν, γεμίζουμε με αυτό τις ντομάτες βάζοντας από πάνω το καπάκι τους.
Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 175 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου