Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΓΩΤΟ




 από την Ioanna Zagkla
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο 400 γρ.
- 1 κουτί εβαπορέ 400 γρ.
- 2 βανίλιες σκόνη
- 2 φακέλους γκαρνι βανίλια (ζαχαροπλαστικής)
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
- νουτέλα 400 γρ.
- 200 γρ φουντούκια

Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα το ζαχαρούχο με το εβαπορέ και τις βανίλιες και χτυπάμε αλύπητα για 3 λεπτά. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη.
Μετά, σε άλλο μπολ, ρίχνω τη μια κούπα φρέσκο γάλα μαζί με τις γκαρνι και κτυπάω επίσης αλύπητα μέχρι να αφρατέψει. Όταν γίνει αυτό, ρίχνω και το 2ο φλιτζάνι γάλακτος! Το βάζω και αυτό κατάψυξη για 1 ώρα.



Βγάζω τα μπόλια από την κατάψυξη και ρίχνω τα της γκαρνι στα του ζαχαρούχου!  Ανακατεύω με μια μαριζ απαλά μέχρι να γίνει η ενσωμάτωση!!! Όταν γίνει κτυπάω για άλλα 10 λεπτά το μείγμα και το ξαναβάζω κατάψυξη. 
Μέχρι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος, για 5' μέχρι να σφίξει και να γίνει σαντιγί. Ρίχνω στη σαντιγί μου τα 3/4 της νουτέλας και συνεχίζω το χτύπημα (κάπου εδώ σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που είπες να φτιάξεις παγωτό).


Βγάζεις το μείγμα από την κατάψυξη και προσθέτεις την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας για 2 λεπτά.


Βάζεις το μείγμα κατάψυξη για 1 ώρα. Όταν το ξαναβγάλεις το χτυπάς για άλλα 10 λεπτά και το μοιράζεις σε ταπερακια αν βολεύει. 
Με κουτάλι περιχύνεις την υπόλοιπη νουτέλα χωρίς ανακάτεμα, απλά ανακατεύεις απαλά να πάει σε όλο το παγωτό, όχι να εξαφανιστεί. Βάζεις πάλι κατάψυξη και περιμένεις να κρυώσει. 


Ουφφφφφ.... προς το τέλος έκλειναν τα μάτια μου αλλά θα το ξανακάνω, έγινε υπέροχο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου