Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΚΑ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- 1 ½  κιλό χοίρινο μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 2 κιλά στο σύνολο από διάφορα χόρτα.
- Ραδίκια, αντίδια, σέσκουλα, μαϊντανός, άνηθος, πράσινα, κρεμμυδάκια μπόλικα, λεμόνια, αυγά και αλατοπίπερο.


Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με κρεμμυδάκια και ρίχνουμε νερό να το σκεπάζει. 


Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά (η χύτρα) 1 ώρα.
 Αποσύρουμε και τοποθετούμε τα χορταρικά μας χοντροκομμένα και χωρίς να ανακατέψουμε τα βάζουμε ξανά στο μάτι να πάρουν μερικές βράσεις να μαλακώσουν. 


Σβήνουμε με το λεμόνι για όποιον δεν θέλει να κάνει αυγολέμονο και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Αφήνουμε να ωριμάσουν όλα μαζί και σερβίρουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου