Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- χοιρινό από την προηγούμενη σε φέτες κομμένο
-  2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- λάδι
- ρίγανη
- λίγο καρίνο
- αλάτι
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας
- 1 κουταλιά αλεύρι
- πιπέρι
- 2 κουταλιάς μέλι
- μουστάρδα σκόνη


Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι για να δέσει η σάλτσα.


Προσθέτουμε το κρέας να σοταριστεί και μέσα σε ανάλογο νερό προσθέτουμε το μέλι και την μουστάρδα. 
Περιχύνουμε το φαγητό και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου