Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ω-ΓΚΡΑΤΕΝ




 από την Eleni Margel Lou
  
Υλικά
- 1 μεγάλο μπρόκολο που έχουμε βράσει για 10 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νεράκι και έχουμε κόψει μικρά τα λουλουδάκια του.
- 1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη με τα χέρια
- 1 λίτρο γάλα 
- 5 αυγά
- 1 φάκελος έτοιμη μπεσαμελ
- 1 κουταλιά μαργαρίνη
- αλατοπίπερο


Εκτέλεση
Σε πυρέξ βάζουμε τα μπροκολάκια μας .

Φτιάχνουμε αραιή την μπεσαμελ, 


ρίχνουμε μέσα τα αυγά ένα ένα


 και το τυρί



 και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. (προσοχή όχι πολύ η φέτα είναι αλμυρή). 
Περιχύνουμε τα μπροκολάκια και βάζουμε μαργαρίνη εδώ  κι εκεί... 
Ψήνουμε σε 180 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) μέχρι να ροδοκοκκινίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου