Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΜΜΩΝΙΑΣ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
 - 1 βιτάμ
- 5 αυγά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 αμμωνία
- 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- αλεύρι μαλακό όσο πάρει


Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά πρώτα .
Προσθέτουμε το βιτάμ λιωμένο σε χλιαρή θερμοκρασία και σιγά σιγά προσθέτουμε και το αλεύρι.
Κάνουμε μια ζύμη ελαστική και πολύ μαλακή.


Πλάθουμε τα κουλουράκια μας μικρά  μικρά επειδή φουσκώνουν πολύ και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου