Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ.

από την  Μπέρρυ Γραφάκου

Υλικά-  500 γρ. συκώτι από χασάπη της εμπιστοσύνης σας!!!!.
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 φλιτζάνι καφέ μπαλσάμικο
- 1 κουταλιά σούπας μέλι θυμαρίσιο (όχι πολύ γεμάτη)
- 1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
- καλαμποκάλευρο για το αλεύρωμα του συκωτιού 
- αλάτι
-  πιπέρι


Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε μακρόστενες λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λιωμένο σκόρδο. 
Αλευρώνουμε με το καλαμποκάλευρο. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι, τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά το συκώτι σε δυνατή φωτιά (6 ή 7) -γυρίζουμε το συκώτι και από τις δύο πλευρές εννοείται!!!!-, Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μπαλσάμικο με κουταλάκι, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πάει παντού και στη συνέχεια το μέλι..... 
Σβήνουμε την εστία, ανακατεύουμε ξανά και voila ένα εύκολο, οικονομικό και γρήγορο κύριο πιάτο. Σερβίρουμε με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με πλιγούρι, μαγειρεμένο σαν το πιλάφι και σαλάτα πράσινη ή λάχανο με καρότο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου