- 500 γρ χωριάτικες χυλοπίτες μακριές
- 2 χωριάτικα λουκάνικα σε κομματάκια
- 2 κουτ. σούπας λάδι
- 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 350 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
- ½ κούπα κρασί κόκκινο
- 2 κουτ. σούπας κέτσαπ πικάντικο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/4 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγανάκι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σβήνουμε με το κρασί.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε στη σάλτσα το κέτσαπ και την κρέμα και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μετά ρίχνουμε τις χυλοπίτες τις οποίες έχουμε σουρώσει και στραγγίσει ελαφρά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αν κάποιος δεν θέλει να βάλει λουκάνικο μπορεί να βάλει 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου