Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΠIΠEPIEΣ MΠIΛIA


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Yλικά
- Πιπεριές μπίλια
- Τυρί φέτα
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Σκόρδο
- Μαϊντανός

Εκτέλεση
Αφού αδειάσουμε τις πιπεριές τις ζεματίσουμε για 3-4 λεπτά. Τις αφήνουμε να στραγγίσουν και ετοιμάζουμε την γέμιση
Τρίβουμε με το χέρι μας την φέτα και προσθέτουμε το σκόρδο περασμένο από την πρέσα, το πιπέρι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε γυάλινο βάζο.


Σκεπάζουμε με ελαιόλαδο .

Είναι άριστος μεζές για το τσιπουράκι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου