Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΨΩΜΊ ΟΛΙΚΉΣ ΑΛΈΣΗΣ


από την Sima Alexiadou


Υλικά
-  300 γρ. aαλεύρι ολικής άλεσης
-   300 γρ αλεύρι απλό
-   9 γρ ξηρή μαγιά
-  4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-  1 κουταλάκι αλάτι
-   350 ml χλιαρό νερό


Εκτέλεση
Σε  μια λεκάνη βάζουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ζυμώνουμε 3 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψί και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

Ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. 
(Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου) Νομίζω πως μου πέτυχε, είναι τραγανό από έξω και πολύ αφράτο μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου