Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 γάλα ζαχαρούχο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- χυμό μισού πορτοκαλιού
- γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γραμμάρια βιτάμ
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα μιράντα





Εκτέλεση

Χτυπάμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε με ένα κουτάλι το  μπισκότο που το έχουμε ανακατέψει με το βούτυρο και το κάνουμε μια στρώση μπισκότου σαν βάση για το γλυκό μας.



Χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι μαζί με το ξύσμα τον χυμό και το γάλα ζαχαρούχο και το απλώνουμε πάνω στην βάση του μπισκότου.
Βάζουμε το ταψάκι για λίγο στην κατάψυξη και μετά στο ψυγειο για 4 με 5 ώρες.

1 σχόλιο: