Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΣΟΥΦΛΕ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αντίδια βραστά 
- φέτα θρυμματισμένη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- σκόρδο ψιλοκομμένο
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- λάδι



Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.


Ρίχνουμε και τα βραστά κομμένα σε μικρά κομμάτια αντίδια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά.



Έχουμε βάλει σε ένα μπώλ το αλευρι και με το σύρμα χτυπάμε σιγά σιγα να ανακατευτεί με το γάλα.
Προσθέτουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.



Γίνεται ένας παχύρευστος χυλός όπου προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα χόρτα.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την προσθέτουμε στον χυλό.
Σε ένα ταψί αφού το αλείψουμε με λάδι και το πασπαλίσουμε με αλεύρι ρίχνουμε το μείγμα μας.


Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα σχεδόν.
Το κόβουμε όταν ελαφρώς κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου