Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


από την Ipokampos Giota

Υλικά

- ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- φρέσκο και ξερό κρεμμυδάκι τριμμένο
- τυρί κίτρινο και φέτα
- 1 αυγό
- αλάτι
- πιπέρι
-  δυόσμος
-  1 κουτάλια πάστα πικάντικης πιπεριάς με φέτα
- όσο αλεύρι πάρει
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ενώνουμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ζεσταίνουμε λάδι στο τηγάνι και παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε μέσα.

Μόλις κοκκινίσει και από τις 2 πλευρές απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας και μετά τους καταβροχθίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου