από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 2 πορτοκάλια τον χυμό
- το ξύσμα του πορτοκαλιού
- θυμάρι
- 2 λεμόνι τον χυμό
- 2 κουταλιές μέλι
- σκόρδο ανάλογα με την προτίμηση μας
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Με ένα μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες και τις γεμίζουμε με σκόρδο.
Ανακατεύουμε το θυμάρι με το πιπέρι και πασαλείβουμε το κρέας.
Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα του πορτοκαλιού.
Σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπάμε το μέλι με τον χυμό του λεμονιού και πορτοκαλιού και το λάδι.
Το περιχύνουμε πάνω από το κρέας.
Κόβουμε το πορτοκάλι σε φέτες και τις στρώνουμε πάνω από το κρέας.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στους 160 βαθμούς για 2 ώρες και μετά με ανοιχτό καπάκι στους 180 για να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου