Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

χοιρινό της προηγούμενης μέρας
- 1 κρεμμύδι
- ρίγανη
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- κρασί




Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και με λίγο νερό το μαραίνουμε.


Όταν σωθεί το νεράκι προσθέτουμε λάδι και το τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε φέτες όπως είναι και τις σωτάρουμε.


Το  σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε ρίγανη ,αλάτι και πιπέρι.


Προσθέτουμε και λίγο νεράκι και χαμηλώνουμε την φωτιά αφήνοντάς το να πήξη η σάλτσα.
Αν χρειαστεί μπορούμε να την πήξουμε με λίγο κόρν φλάουρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου