Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΩΝ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- λεμόνια
- 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Αποφλοιώνουμε τα λεμόνια με τον πατατοκαθαριστή. 




Τα βάζουμε στο μούλτι και τα τρίβουμε. 


Κατόπιν με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, κάνουμε ένα κουτάκι, με πλαινά περιθώρια. Εκεί μέσα βάζουμε τα τρίμματα των λεμονιών και το τοποθετούμε πάνω σε θερμαντικό σώμα, καλοριφέρ, τζάκι. 


Όταν στεγνώσουν πολύ καλά τα τρίβουμε ξανά στο μούλτι και γίνονται σχεδόν σκόνη. 



Αυτό το αρωματικό μας λοιπόν το φυλάγουμε σε γυάλινο βάζο. 
Διαρκεί πολλούς μήνες. 



Το χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε, γλυκά, φαγητά, λικέρ, κρέατα.
Παρατήρηση
Με τον ίδιο τρόπο γίνονται και τα ξύσματα από πορτοκάλια, νεράντζια, γκρειπ φρουτ.

2 σχόλια:

  1. Πολλά μπράβο, οι αναρτήσεις σας είναι εξαιρετικές,ειδικά στη στήλη συντήρησης τροφιμων. Το βάζο πρέπει να ειναι αποστειρωμένο; Μπορώ να το αποξηράνω στον ήλιο; Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστουμε για τα καλα σου λογια.Το βαζο σαφως και πρεπει να ειναι αποστειρωμενο.Φανταζομαι σιγουρα θα μπορεις..Απλα στο φουρνο ανουν τελειβως ολα τα υγρα τους και αφυδατωνονται

      Διαγραφή