Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αντίδια καρδιές ψιλοκομμένες
- πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
- πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
- κρεμμύδι ξερό κομμένο σε ροδέλες και ανοιγμένες σε δαχτυλίδια
- καρότο τριμμένο
- φέτα κομμένη σε κύβους
- μελιτζάνα ψητή σε κύβους
- αυγό σφιχτό κομμένο 
- σουσάμι καβουρντισμένο
- λάδι
- μουστάρδα 
- ξύδι
- αλάτι 
- πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Χτυπάμε το λάδι το ξύδι και την μουστάρδα και περιχύνουμε την σαλάτα.
Αλατοπιπερώνουμε την σαλάτα και την πασπαλίζουμε με το καβουρντισμένο σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου