Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- χταπόδι
- κοφτό μακαρόνι
- λάδι
- κρεμμύδι ξερό
- μαϊντανός
- κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- ντομάτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομματάκια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και το αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του. 
Μόλις τα πιει ρίχνουμε λάδι,  κρεμμύδι,  μαϊντανό. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη λίγο χυμό,  αλάτι,  πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης. 
Το αφήνουμε να βράσει κάνα 20 λεπτό περίπου και λίγο πριν γίνει ρίχνουμε το μακαρονάκι και ζεστό νερό κατά βούληση. 
Όταν το μακαρονάκι είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο(φαίνεται άλλωστε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου