Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- γαρίδες
- σέλινο
- βούτυρο
- πιπεριές
- ελιές
- ούζο ή κονιάκ ή ουίσκι
Για την σος
- μουστάρδα
- λεμόνι
 - πάπρικα
- ζουμί από τις γαρίδες
- τυροκαυτερή
 
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Τις βράζουμε σε νερό με λίγο σέλινο για 5 λεπτά.
Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες με ψιλοκομμένες πιπεριές  και ελιές χωρίς κουκούτσι και σβήνουμε με ούζο. 
Άλλοι το κάνουν με ουίσκι ή κονιάκ.
Ανακατεύουμε σ' ένα μπολ την μουστάρδα, λεμόνι,  πάπρικα σκόνη και ζουμί που μας έμεινε από τις γαρίδες που είχαμε βράσει.
Ρίχνουμε το μείγμα στις γαρίδες και μόλις δέσει το μείγμα είναι έτοιμο.

Έκανα και μία πονηριά. Μέσα στη μουστάρδα έριξα και μία κουταλιά  τυροκαυτερή πικάντικη.
Έγινε σούπερ. 
Πάρτε ψωμί και ελάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου