Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ


από τον  Tasos Enepekogloy

Υλικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
- ½  κιλό καρυδιά
- 800 γρμ. κουβερτούρα
- λίγο σπορέλαιο
- βανίλια(υποβρύχιο)
Εκτέλεση
Γεμίζουμε τα δαμάσκηνα με καρύδι. Λιώνουμε το υποβρύχιο με λίγο νερό τα βουτάμε μέσα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα να σφίξουν  καλά.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το λάδι και βουτάμε μέσα τα δαμάσκηνα

Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να παγώσει η σοκολάτα και τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου