Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ



από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
-  250 γρ φρέσκο βούτυρο
- 250 γρ φυτικό βούτυρο
- 250 γρ αμυγδαλόψιχα
- ½ ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 2 βανίλιες
- 1 σφηνάκι ρακόμελο ( ή συνταγή μου λέει κονιάκ ανακάλυψα ότι μου είχε τελειώσει έβαλα ρακόμελο και έγιναν τέλεια)
-1  κιλό αλεύρι
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα αμύγδαλα  στο μουλτι και καβουρντίζουμε .
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αυγό για ρακόμελο τις βανίλιες και την αμυγδαλόψιχα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ώστε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα . 
Πλάθουμε και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 2000 περίπου μισή ώρα 
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου