Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ


από την Ipokampos Giota

Υλικά
- μακαρόνια
- μπέικον
- μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- βασιλικός
-πιπεριές
-τυρί Φιλαδέλφεια (η τριγωνάκια τυρί)
- κρέμα γάλακτος
-  κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον με τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε τον  κύβο λαχανικών και σβήνουμε  με κρασί. Ρίχνουμε λίγο βασιλικό και ψιλοκομμένη πιπερίτσα. 
Μόλις όλα αυτά δέσουν, ρίχνουμε  ένα τυρί Φιλαδέλφεια, εάν δεν έχουμε βάζουμε τρίγωνα τυράκια και στο τέλος την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρουμε αμέσως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου