Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΙΕΣ ΑΧΑΡΑΚΤΕΣ


από τη Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ελιές
- αλάτι χοντρό
- λεμόντοζου(κιτρικό οξύ)

Εκτέλεση


Πλένουμε τις ελιές και όπως είναι τις βάζουμε σε μπουκάλια, προσθέτοντας άλμη και λίγο λεμόντοζου. 
Κάθε μέρα ανοιγοκλείνουμε το καπάκι για να  φεύγει το αέριο που σχηματίζεται κατά την ζύμωση.  
Όταν σταματήσει  η ζύμωση κλείνουμε καλά το καπάκι και τις αφήνουμε στην ησυχία τους.

Αργούν να γίνουν, αλλά γίνονται υπέροχες!!!!!
Φέτος τρώμε τις περυσινές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου