Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟΠΙΝΑΜΠΟΥΡ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ



από Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- τοπιναμπούρ κομμένα σε ροδέλες
- λουκάνικα Μάνης με πορτοκάλι
- λάδι
- πορτοκάλι χυμό
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- μέλι


Εκτέλεση

Καθαρίζω τα τοπιναμπούρ πλένοντας τα και μετά τα ξύνω με το μαχαίρι και τα βάζω σε μπώλ με νερό.
Τα κόβω σε ροδέλες πάχους όσο μικρό δάχτυλο.
Κόβω τα λουκάνικα σε χοντρές ροδέλες.
Χτυπώ με το μιξεράκι του καφέ τον χυμό πορτοκαλιού το μέλι και το λάδι.
Σε ταψάκι ρίχνω τα τοπιναμπούρ αλατοπιπερωμένα μαζί με τ λουκάνικα και τα περιχύνω με το μείγμα που ετοίμασα.
Προσθέτω και λίγο νερό και το ψήνω στους 200 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου