Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ ΝΗΣΤΗΣΙΜΗ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 400 γραμμάρια αλεύρι 
-  170 γραμμάρια λάδι
-  2 αυγά
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- πορτοκάλι σε ξύσμα η βανίλια
- νερό όσο πάρει
- μπέκιν πάουντερ
- μαρμελάδα μανταρίνι


Εκτέλεση

Φτιάχνω την ζύμη όπως στην συνταγή ζύμη τάρτας αλμυρή ή γλυκιά.
Την αφήνω στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Σε ένα ταψάκι για τάρτες ανοίγω την βάση της πάστας φλώρας.
Έχω φυλάξει μικρή ποσότητα ζυμαριού που θα το χρησιμοποιήσω για το στόλισμα της πάστας φλώρας.




Βάζουμε την μαρμελάδα πάνω στην βάση  της τάρτας και την απλώνω ομοιόμορφα.
Στολίζω την τάρτα με λωρίδες ζυμαριού σταυρωτά και την ψήνω στον φούρνο για μισή ώρα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου