Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βούτυρο γάλακτος 150 γραμμάρια
- λάδι 130 γραμμάρια
- αλεύρι 450 γραμμάρια
- μπέκιν πάουντερ 8 γραμμάρια
-καρύδι 100 γραμμάριο ψιλοκομμένο 
- λικέρ μαστίχα ένα φλιτζανάκι του καφέ
- στέβια 4 κουταλιές της σούπας
- αυγό 1 μόνο τον κρόκο


Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο έξω από το ψυγείο για να έρθει στην θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μάζι με το μπέκιν πάουντερ.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια.
Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ.
Όταν δούμε πως έχει ασπρίσει προσθέτουμε την στέβια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος ρίχνουμε τον κρόκο και το λικέρ μαστίχα..
Συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και τα καρύδια ανακατεύοντας πια με τον γάτζο.
Μπορεί να μην χρειαστεί να το πάρει όλο το αλεύρι όπως επίσης μπορεί να πάρει και λίγο ακόμα αλεύρι.
Το ζυμώνουμε να γίνει μια μπάλα και το τυλίγουμε σε μια μεμβράνη βάζοντας το στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη.



Την αφήνουμε να σφίξει και μετά φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες μας παίρνοντας τόση ζύμη όσο ένα καρύδι και το πλαταίνουμε με το χέρι μας πάνω σε λαδόκολλα.



Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για ένα τέταρτο.




Τους περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας  και πασπαλίζουμε με καρύδα ινδική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου