Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- σοκολάτα πικρή χωρίς ζάχαρη 80 γραμμάρια
- γάλα εβαπορέ 3 κουταλιές
- βανίλια 1
- βούτυρο 80 βραμμάρια
- στέβια 3κουταλιές


Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Έχουμε λιώσει την σοκολάτα σε μπέν μαρί .
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Το γλάσο μας έτοιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου