Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ.


από την Μπέρρυ Γραφάκου

Υλικά (για δύο άτομα)
- 1 πατάτα
- 100 γρμ. σύγκλινο ( αν δεν έχετε πρόσβαση στα κρεοπωλεία της Μάνης, πουλιέται σε μικρές συσκευασίες στα σούπερ μάρκετ)
- λίγο ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.


Εκτέλεση

Κόβουμε τη πατάτα σε μικρά κυβάκια και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε το σύγκλινο σε κυβάκια και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. (συνολικός χρόνος 7-8 λεπτά).
Χτυπάμε τα αυγά καλά με λίγο κρύο νερό, ελάχιστο αλάτι (το σύγκλινο έχει αρκετό) και λίγο πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, σκεπάζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζουμε σε μεγάλο πιάτο και ρίχνουμε ξανά να ψηθεί από την άλλη πλευρά πάντα σκεπασμένη και ...έτοιμη!!!
Σερβίρεται με πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα και πράσινες ελιές.
Ένα πιάτο που ...χορταίνει κάθε πεινασμένο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου