Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΟΓΙΑΣ


από την Ευαγγελια Κλεανθη

Υλικά
- κιμάς βιολογικής σόγιας
- λάδι
- κρεμμύδι
- πράσο
- καρότο
- σκόρδο
- ντοματάκια ψιλοκομμένα
- χυμό ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- γλυκιά πάπρικα
- λίγη ζάχαρη
- τσία
- λιναρόσπορο
- παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βράζω το κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες και τον αφήνω να στραγγίσει καλά.
Βάζω τον κιμά με λάδι στην κατσαρόλα στη συνέχεια προσθέτω  ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,πράσο , ψιλοκομμένο καρότο και σκόρδο. Αφού ψηθούν λίγο προσθέτω ψιλοκομμένο ντοματακι και χυμό ντομάτας, αλάτι πιπέρι μπαχάρι γλυκιά πάπρικα και λίγη ζάχαρη και νεράκι όσο χρειάζεται για να βράσουν .
Αφού γίνει ο κιμάς προσθέτω και τσια είναι κάτι κόκκοι που ανήκουν στα super foods και αλεσμένο λιναρόσπορο  προσθέτω σ' όλα τα φαγητά .Γεμίζω τα κανελόνια και τα περιχύνω με χυμό ντομάτας και λάδι. 


Στο τέλος τρίβω από πάνω παρμεζάνα ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί. 


Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 200 για μια ώρα περίπου. Εγώ στο πιάτο μου έβαλα και πιπέρι καγιέν γιατί μου αρέσουν τα καυτερά...
Καλή όρεξη σε όλους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου