Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ




από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά 
- 4 μήλα
- 1 βούτυρο Βιτάμ
- 1 φλ τσαγιού ζάχαρη
- 1 κουτ σούπας κανέλα
-  4 αυγά
- 1 φλ τσαγιού  ακόμη ζάχαρη
- 1 αλεύρι φαριναπ

Εκτέλεση


Κόβουμε τα μήλα καθαρισμένα σε ροδέλες και τα στρώνουμε στο ταψί .Λιώνουμε το βιτάμ και προσθέτουμε 1 φλ ζάχαρη και την κανέλα και περί χύνουμε τα μήλα .


Χτυπάμε 4 αυγά με το άλλο φλ ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι και 1 φλιτζάνι νερό . Ρίχνουμε τη ζύμη στα μήλα


και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 2000, πάνω κάτω για 50 λεπτά .

Μόλις ψηθεί την ανάποδο γυρίζουμε σε πιατέλα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου