Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΕΙΚ ΡΟΛΣαπό τον Stelios Kalaitzidis

Υλικά
 - 1  μπαγκέτα (αν θέλετε και πιο πολλές )
- λάδι
- αλάτι
- ρίγανη
- ζουμί από σκόρδο, κρεμμύδι ή ντομάτα

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί μας σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζουμε μέσα στο ταψί μας. Καλό είναι η μπαγκέτα να είναι λίγο μπαγιάτικη όχι φρέσκια.
Αφού τις βάλουμε τις φετούλες μας στο ταψί τις ραντίζουμε με λίγο λάδι, έπειτα ρίχνουμε αλάτι ανάλογα το πόσο θέλετε και…. ρίγανη ή ζουμί από σκόρδο ή ζουμί από κρεμμύδι ή ζουμί από ντομάτα ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.

Τα δικά μου είναι με ρίγανη σπιτική. 


Ανάβουμε τον φούρνο μας πάνω κάτω και αν έχετε και το πάνω κάτω και αέρα ακόμα καλύτερα στους 200 0 και αφού ζεσταθεί ο φούρνος τα βάζουμε και το πολύ για ένα 20λεπτο το προσέχουμε μην αρπάξουν εκτός και αν τα θέλετε να είναι λίγο ξεροψημένα (εμάς μας αρέσουν να είναι λίγο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου