Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΟΥΜΑΡΑ



από τους Dimitris Zogokis Skiouros  και Erisa Milaqi

Υλικά

- 1 κιλό κούμαρα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- χυμό ενός λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κούμαρα



Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού.



Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.



Βράζουμε τα κούμαρα για  15 λεπτά... 



Αφήνουμε  5-6 ώρες ...να μείνει.
Με την ραβδομπλέντερ λιώνουμε την μαρμελάδα μας.



Ξαναβάζουμε  σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η μαρμελάδα προσθέτοντας και τον χυμό ενός λεμονιού.



Αν είναι πολύ πυκνή προσθέτουμε  και λίγο ( ½  φλιτζάνι νερό ) και είναι έτοιμη...
Βάζω τα λογια του Δημητρη....ατόφια:
<<ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΥΦΗ. ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΑΖΕΙ ΣΚΑΕΙ ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ....
Σε αποστειρωμένα βάζα βάζω την μαρμελάδα και ακολουθώ πιστά τις οδηγίες για κονσερβοποίηση.




Παρατηρησεις

Αν  σε κρύο νερό διαλύσεις λίγο από την μαρμελάδα θα πιείς έναν καταπληκτικό χυμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου