Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ



από Τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αντίδια τις καρδιές ψιλοκομμένες
- γραβιέρα κομμένη σε κύβους η καλύτερα τριμμένη
- καρύδια
- ντομάτα λιαστή
- κουκουνάρι
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Αφού αφήσουμε σε κρύο νερό τις καρδιές των αντιδιών για 20 λεπτά τις κόβουμε σαλάτα.
Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα στα δύο κομμένη,τα καρύδια,τα κουκουνάρια και την γραβιέρα προτιμότερη τριμμένη.
Χτυπάμε το λάδι το ξύδι και το μέλι και περιχύνουμε την σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου