Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΔΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αντίδια καρδιές ψιλοκομμένες
- πορτοκάλι κομμένες σε κύβους
- ροκφόρ κομμένο σε κομμάτια
- καρύδια
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύδι μπαλσάμικο
- ξύσμα πορτοκαλιού
- χυμό πορτοκαλιού




Εκτέλεση

Κόβουμε τις καρδιές από τα αντίδια αφού πρώτα τις έχουμε αφήσει σε μια λεκάνη με νερό για 20 λεπτά.
προσθέτουμε τα καρύδια το ροκφόρ και τα κομμάτια του πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε να ενωθούν στην σαλάτα.
Ετοιμάζουμε την σος χτυπώντας το λάδι το ξύδι το χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και περιχύνουμε την σαλάτα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου