Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

από την Maria Kutoudi

Υλικά
- 2 κούπες βούτυρο ή 1 κούπα βούτυρο και 1 μαγειρικό λίπος
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγη βανίλια
- ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ, να αφρατέψουν και ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε  2 κούπες αλεύρι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. 
Ζυμώνουμε ελαφριά, ρίχνοντας όσο ακόμα αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
Προσοχή μην  παραζυμώσουμε , γιατί τότε ο κουραμπιέδες θα γίνουν πολύ σφιχτοί και όχι αφράτοι. 
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και αραδιάζουμε τα κομμάτια στο ταψί. Ψήνουμε στους 1750 για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
 Μόλις βγουν από τον φούρνο, τους βάζουμε με προσοχή επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη.
 Με ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίζουμε άφθονη άχνη και τους καλύπτουμε  εντελώς. 
Όταν κρυώσουν τους τοποθετούμε σε πιατέλα ή μπορούμε να τους διατηρήσουμε 1 μήνα σε κουτί μπισκότων (πτι φουρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου