από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κυδώνια 1 κιλο
- 2,5 ποτήρια νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- φύλλα αρμπαρόριζας
- χυμός από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κυδώνια.
Τα τρίβω στον ειδικό τρίφτη για κυδώνια η τα κόβω σαν λεπτές πατάτες ζουλιέν.
Τα βάζω σε λεκάνη με νερό και τον χυμό του ενός λεμονιού για να μην μαυρίσει.
Βάζω νερό να βράσει και αφού στραγγίσω το κυδώνι το ρίχνω να πάρει βράση για λίγο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να αλλάξει το χρώμα του.
Ετοιμάζω το σιρόπι χρησιμοποιώντας νερό από αυτό που έβρασα τα κυδώνια.
Όταν κοντεύει να δέσει το σιρόπι τότε έχουμε στραγγίξει το κυδώνι που βράσαμε και το ρίχνουμε στο σιρόπι με τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό του δεύτερου λεμονιού
Το αφήνουμε να δέσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Παρατηρήσεις
Το χρώμα του γλυκού εξαρτάται πάντα από τον βρασμό.
Ανοιχτόχρωμο γλυκό σημαίνει λίγο βράσιμο.
Σκουρόχρωμο γλυκό σημαίνει μας παράβρασε το γλυκό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου