Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ


από την Ελένη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κιλό καθαρισμένα γκρέιπφρουτ 
- 3 ποτήρια νερό
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 1 βαζάκι γλυκόζη
- χυμός από ένα λεμόνι



Εκτέλεση

Πλένουμε τα γκρέιπφρουτ και τα ξύνουμε ελαφρώς.
Τα καθαρίζουμε όπως ακριβώς καθαρίζουμε τα πορτοκάλια.
Αφαιρούμε την λευκή ψίχα και τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα τυλίγουμε σε ρολά περνώντας τα με μια βελόνα και αναγκάζοντας τα να μείνουν έτσι.
Τα ξεπλένουμε και τότε τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να βράσουν.
Τα στραγγίζουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές για να ξεπικρίσουν.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και προσθέτουμε και την γλυκόζη.
Όταν κοντεύει να γίνει το σιρόπι τότε ρίχνουμε τα γκρέιπφρουτ για να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Σε αποστειρωμένα βάζα προσθέτουμε το γλυκό και γεμίζουμε τα βάζα με το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου