από την Ελένη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κιλό καθαρισμένα γκρέιπφρουτ
- 3 ποτήρια νερό
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 1 βαζάκι γλυκόζη
- χυμός από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα γκρέιπφρουτ και τα ξύνουμε ελαφρώς.
Τα καθαρίζουμε όπως ακριβώς καθαρίζουμε τα πορτοκάλια.
Αφαιρούμε την λευκή ψίχα και τα ρίχνουμε μέσα σε μια λεκάνη με νερό.
Τα στραγγίζουμε και τα τυλίγουμε σε ρολά περνώντας τα με μια βελόνα και αναγκάζοντας τα να μείνουν έτσι.
Τα ξεπλένουμε και τότε τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε 1 με 2 λεπτά να βράσουν.
Τα στραγγίζουμε και κάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές για να ξεπικρίσουν.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και προσθέτουμε και την γλυκόζη.
Όταν κοντεύει να γίνει το σιρόπι τότε ρίχνουμε τα γκρέιπφρουτ για να πάρουν μια βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
Σε αποστειρωμένα βάζα προσθέτουμε το γλυκό και γεμίζουμε τα βάζα με το σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου