Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΡΟΚΦΟΡ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ένα κουτί μανιτάρια
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- φέτα μαλακή
- ροκφόρ
- λάδι



Εκτέλεση

Αφαιρούμε από τα μανιτάρια το κοτσάνι και το καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα.
Καθαρίζουμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το μανιτάρι ψιλοκομμένο και με λίγο νεράκι αφήνουμε να μαραθεί.
Όταν σωθεί το νεράκι τότε ρίχνουμε λίγο λάδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρώς.
Σε ένα πιάτο βαθύ έχουμε λιώσει με το πιρούνι τα τυριά μας.
Προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά μας και ενώνουμε τα υλικά μας.
Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα μανιτάρια.
Τα γεμίζουμε με την γέμιση μας .


Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για κανένα 20λεπτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου