Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μπέικον σε φέτες τόσες όσες για να καλύψουν το ταψί.
- κασέρι σε φέτες τόσες όσες για να καλύψουν το ταψί.
ζύμη αλμυρής τάρτας



Εκτέλεση

Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο  κομμάτια.
Ανοίγουμε με τον γνωστό τρόπο το κάτω φύλλο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
Το στρώνουμε και απλώνουμε πάνω στο φύλλο κασέρι και από πάνω μπέικον.


Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση υλικών και έπειτα κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο.
Το κόβουμε σε κομμάτια και μετά ψιλοβρέχουμε την πίτα και πασπαλίζουμε σουσάμι.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου