από Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- πατάτες βραστές η φούρνου που μας έμειναν από χθες
- 1 αυγό
- τυρί ανάλογα την ποσότητα που θα κανουμε
- πιπέρι
- αλάτι
- καπνιστή πάπρικα
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθος ψιλοκομμένος
- λίγη φρυγανιά τριμμένη για να τραβήξει τα υγρά της ζύμης
Εκτέλεση
Περνάμε τις βραστές πατάτες η του φούρνου από τον μύλο του πουρέ.
Προσθέτουμε το αυγό τα κρεμμυδάκια τον άνιθο και τα μπαχαρικά και τα ζυμώνουμε καλά.
Αν είναι ζουμερή η ζύμη μας προσθέτουμε λίγη φρυγανιά.
Τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Σε λαμαρίνα που έχουμε βάλει λαδόκολλα βάζουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στον φούρνο.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου