από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κούπα του τσαγιού ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι, κοχυλάκι)
- ντομάτες κομμένες σε καρέ
- πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 ξερό κρεμμύδι
- λίγος βασιλικός
- μαϊντανός
-1-2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και λίγο αλάτι για να βράσουν.
Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελάχιστο νερό και ρίχνουμε να βράσουν όλα τα λαχανικά μας.
Μόλις γίνει η σάλτσα μας, και αφού έχουν βράσει τα μακαρόνια μας. παίρνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά μας, μαζί με όσο νερό πάρει και τα προσθέτουμε στην σάλτσα.
Αφήνουμε να πάρουν 1-2 βράσεις και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
Συνοδεύουμε με μία σαλάτα . Συγκεκριμένα σήμερα είχα κουνουπίδι και καρότα με αλάτι, λεμόνι και 3 ολόκληρα κουταλάκια του γλυκού λάδι.
Μπορούμε το ένα κουταλάκι λάδι να το βάλουμε στο μακαρόνι (ωμό βέβαια)?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι βέβαια, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να είναι ωμό το λάδι, οπότε μπορούμε να το μοιράσουμε
ΔιαγραφήΤρία ολόκληρα κουταλάκια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο...Στα κουβαρνταλικια βλέπω!!πάντως από νοστιμιά φαντάζομαι σκιζει
Τρία ολόκληρα κουταλάκια;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο...Στα κουβαρνταλικια βλέπω!!πάντως από νοστιμιά φαντάζομαι σκιζει