Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

από την Πηνελοπη Καπαγεριδου

Υλικά


- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ βρώμη
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα


- 50 γρ καρύδια 


Εκτέλεση

Κόβουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
 Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την βρώμη, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα και τα καρύδια και ενσωματώνουμε.
Σε μικρό τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε βρεγμένη λαδόκολλα, 
απλώνουμε επάνω το μείγμα 
και το ισιώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού, 
ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
 Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα να κρυώσει 
και να σταθεροποιηθεί.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε κομμάτια
 και τα φυλάμε σκεπασμένα στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου