από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 αυγό και 1 ασπράδι
- πιπεριές
- ντομάτα κομμένη σε καρέ
- κολοκυθάκι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο νεράκι και μαραίνουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο
και βάζουμε τα αυγά στο τηγάνι χτυπημένα με 1-2 κουταλιές νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις αρχίσει να γίνεται η ομελέτα προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε στην άκρη μιας πιατέλας.
Συνοδευτικά
Ενώ είναι ακόμα ζεστό το μάτι της κουζίνας φρυγανίζουμε μια μικρή φέτα ψωμί, περίπου 40 γρ και ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Στην άλλη άκρη της πιατέλας σερβίρουμε μια σαλάτα με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.
Στην εικόνα βλέπουμε κουνουπίδι και καρότα βρασμένα με μπόλικο λεμόνι
Είναι μια πρόταση για βραδινό.
Ελαφριά και χορταστική!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου