Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 αυγό και 1 ασπράδι
- πιπεριές
- ντομάτα κομμένη σε καρέ
- κολοκυθάκι τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι


Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι  βάζουμε ελάχιστο νεράκι και μαραίνουμε ελαφρά τα λαχανικά μας. 




Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε σε ένα πιάτο



και βάζουμε τα αυγά στο τηγάνι χτυπημένα με 1-2 κουταλιές νερό και αλατοπιπερώνουμε.



Μόλις αρχίσει να γίνεται η ομελέτα προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.



Σερβίρουμε στην άκρη μιας πιατέλας.
Συνοδευτικά
Ενώ είναι ακόμα ζεστό το μάτι της κουζίνας φρυγανίζουμε μια μικρή φέτα ψωμί, περίπου 40 γρ και ρίχνουμε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Στην άλλη άκρη της πιατέλας σερβίρουμε μια σαλάτα με 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι.
Στην εικόνα βλέπουμε κουνουπίδι και καρότα βρασμένα με μπόλικο λεμόνι
Είναι μια πρόταση για βραδινό.
Ελαφριά και χορταστική!!!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου