Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΨΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 φιλέτο γλώσσας , 200 γρ περίπου
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κομμάτι φλούδα λεµονιού
- 1  κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Στον ατμομάγειρα βάζουμε το ψάρι σε ένα μπολ.


Εν τω μεταξύ έχουμε βάλει μαζί με το νερό, 1 φλούδα λεμονιού, 1 δαφνόφυλλο και 1 κλωνάρι μάραθο.
Βράζοντας το νερό ο ατμός θα πάριε τα αρώματα και τις γεύσεις από τα μυρωδικά που βάλαμε και θα γίνουν πεντανόστιμα.
Σε άλλο μπολ μπορούμε να βράσουμε και την σαλάτα μας, πχ καρότα, λαχανίδα σγουρή, κουνουπίδι, μπρόκολο.




Αν δεν υπάρχει ατμομάγειρας, κάνουμε το ‘ίδιο σε μια κατσαρόλα και όλα αυτά τα βάζουμε σε μια σήτα, να βράσουν.
Αφού βράσουν βγάζουμε το ψάρι σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε την σάλτσα μουστάρδας. 
Περιχύνουμε το ψάρι 
Το συνοδεύουμε με την σαλάτα που ατμοβράσαμε. 
Καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου