Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
 - 3 κουτ. σούπας φύλλα οποιουδήποτε φρέσκου μυρωδικού έχουµε , μαϊντανός, θυμάρι, κόλιανδρο, η μειγμα με όλα αυτά
- 1 κουτ. σούπας  μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και τα κάνουμε αλοιφή. Ελέγχουμε την γεύση,  και  αδειάζουμε πάνω από  ψάρι  κυρίως , που του ταιριάζει πολύ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου