Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ



από την Fotoula Vamvaka

Υλικά
-  σουπιές
- κρεμμύδια ξερά
- πράσα
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα ή λεμόνι
- ταραμάς (προαιρετικός)

Εκτέλεση

Αχνίζουμε (τσιγαρίζουμε χωρίς λάδι) τις σουπιές , το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτουμε λίγο νερό για να βράσουν και προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Προσθέτουμε ντομάτα ή σερβίρουμε με λεμόνι.
Η συνταγή κανονικά είναι με χταπόδι αντί για σουπιές, αλλά, εμείς το δοκιμάσαμε και μας άρεσε κι έτσι!!!!!
Παραλλαγή : με παστό μπακαλιάρο. Ο μπακαλιάρος προστίθεται αφού βράσουν τα πράσα γιατί δε θέλει πολύ βράσιμο. 
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ταραμά στα πράσα!!!!! 

Δίνει ισορροπημένη γεύση στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου