από την Fotoula Vamvaka
Υλικά
- σουπιές
- κρεμμύδια ξερά
- πράσα
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα ή λεμόνι
- ταραμάς (προαιρετικός)
Εκτέλεση
Αχνίζουμε (τσιγαρίζουμε χωρίς λάδι) τις σουπιές , το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτουμε λίγο νερό για να βράσουν και προς το τέλος της βράσης προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λάδι. Προσθέτουμε ντομάτα ή σερβίρουμε με λεμόνι.
Η συνταγή κανονικά είναι με χταπόδι αντί για σουπιές, αλλά, εμείς το δοκιμάσαμε και μας άρεσε κι έτσι!!!!!
Παραλλαγή : με παστό μπακαλιάρο. Ο μπακαλιάρος προστίθεται αφού βράσουν τα πράσα γιατί δε θέλει πολύ βράσιμο.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε ταραμά στα πράσα!!!!!
Δίνει ισορροπημένη γεύση στο φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου