Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΆ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
-  200 γρ.  γαύρος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες 
- 1 φύλλο δάφνης 
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
- αποξηραμένο μανιταράκι
-  ντοματούλα φρέσκια ή της κατάψυξης κομμένη κομματάκια 
- λαδάκι 2 κουταλάκια του γλυκού το τρίτο το έβαλα στη σαλάτα
- λίγο νεράκι

Εκτέλεση

Το κρεμμυδάκι τα αρωματικά κλαδάκια και το σκορδάκι βράζουν για 5 λεπτά (δεν θέλω και πολύ νιανιά το κρεμμύδι) 


Αφαιρώ τα κλαδιά ,προσθέτω την ντομάτα αλατίζω βάζω θυμάρι ή ρίγανη,  μαντζουράνα, απαραίτητα δυόσμο και ότι τραβάει η ψυχή σου άλλα 5 λεπτά

Και μετά βάζω και τον γαύρο  για πέντε λεπτά, το λάδι τέλος 


Και
για να μη μαγειρεύω 2 φορές βγάζω το δικό μου και βάζω μισή κούπα λάδι στον Μελίδη, εβαλα να ψηθούν για άλλα 3 λεπτά ,χαμπάρι δεν παίρνει το βρήκε πεντανόστιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου